Herstofferen

Ons vakmanschap

Wij staan in voor het herbekleden, herstofferen, garnieren... van uw meubelstukken, maar ontwerpen daarnaast ook jouw (zit)meubel op maat!

Wij werken zowel met vaste samenwerkingen met bedrijven in de buurt als voor particulieren.

  • Alles is pure handenarbeid. Uw meubel wordt met de grootste zorg behandeld.
  • Wij zijn een gecertificeerd ambacht.
  • Gratis opmaak van prijsofferte.
  • Keuze uit een uitgebreide collectie van stoffen en leders van hoogstaande kwaliteit.
  • Gespecialiseerd in vintagemeubelen.
  • Een eerlijke prijs.

122-16-logo-nl.jpg

Onze werkwijze

We starten met een grondige inspectie van uw zetel, fauteuil, stoel... De oude lagen worden met zorg verwijderd tot op het kader. Indien gewenst kan het houtwerk ook volledig opgeknapt worden. Het hout wordt volledig ontdaan van zijn oude verf- en vernislagen, waarna we deze opnieuw beitsen, herlakken of oliƫn.

Vervolgens bouwen we uw meubel terug helemaal op. We zorgen voor een nieuw binnenwerk en een nieuwe vulling. Indien het binnenwerk nog in goede staat is, dan kunnen wij ook enkel de stoffering voor u vernieuwen.

Voor de stof kan u een keuze maken uit ons ruim aanbod van meubelstoffen, leders, simili leders (kunststofbekledingen) en meer. Wij verdelen onder andere de kwaliteitsstoffen van Kvadrat , 366 Concept, Mobus en Ohmann Leder.

41.JPG

Naast herstofferingen en garnieren, maken wij ook kussens op maat. Heb je nood aan nieuwe kussens voor in jouw zetel? Specifieke kussens op maat of in een speciale vorm? Contacteer ons gerust! Hiervoor hebben wij ook een uitgebreide stalenkaart van moussen, waaronder koudschuim, waaruit u kan kiezen. Wij verzorgen uw kussens met een nieuwe hoes die al dan niet afneembaar kan zijn.

Kunnen wij ook uw buitensalon opknappen? Uiteraard! Wij bieden de geschikte kussens aan met een specifieke mousse en stof die bestemd is voor buitengebruik!

Recyclage en upcycling

De tendensen in ons consumptiemaatschappij kennen de laatste tijd meer en meer een verschuiving naar hergebruik en recyclage. In plaats van alles nieuw aan te kopen, hechten we meer belang aan oude stukken die mits wat opknapwerk een tweede leven kunnen beginnen.

Met de juiste herstoffering maken wij van die oude zitmeubelen terug unieke en eigentijdse meubelen die perfect passen binnen uw interieur. Een antieke fauteuil in een jong en hip jasje steken? Het kan allemaal! Met de juiste stof en een vrolijke kleur, breng je een heel andere sfeer in je ruimte. Durf accenten te leggen in uw uniek erfstuk.

Wil je toch liever die originele vintagelook behouden? Dat kan uiteraard ook! Wij ontmantelen met de grootste zorg en bouwen je zitmeubel terug op in de originele staat waarin u het wenst!

Bekijk zeker onze realisaties op onze website of volg ons via Facebook of Instagram.

DSC_0364.JPG

 

Kostenplaatje?

Veel van de prijs is afhankelijk van de staat waarin het meubel verkeert. Moeten wij enkel de stof vervangen of dient het volledige binnenwerk en houtwerk vernieuwd te worden, dan zal dit een grote impact hebben op het prijsverschil.

Het herstofferen, het garnieren blijft nog steeds een ambacht en is dus volledig op maat van uw meubel en dus handenarbeid.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende prijsofferte!

Zelf aan de slag gaan?

Bij ons kan je ook terecht om al je materiaal aan te kopen. Wij bestellen alles wat u nodig heeft om van je oud meubel een nieuw en uniek stuk te maken.

_DSC2095.jpg